Curling

Curling forældre er dem, der baner vejen for deres guldklumper. Rigtig forstået, ikke?

Hvad er Curling børn så? Er det dem, der baner vejen for mor og far?

Måske skulle jeg alligevel støve Gladsaxe og omegns faglitteratur op om puberteten anno 2010 – så jeg i det mindste ved, hvad der venter. Eller skal jeg tro på, at det ikke bliver så slemt at have 1, snart 2, øh 3 teenagere i huset?

Kender du det, at man går ind på drengeværelset: Lukker øjnene og går efter den særlige duft af nyudklækket pubertet, slår døren op og minsandten om ikke værelset er blevet mindre! Der er mikrobiologiske forsøg i alskens variationer, i flæng kan nævnes madpakkeforsøg, strømpeforsøg, underbukseforsøg og så naturligvis et levende bevis på den evige Darwinistiske survival of the fittest, udviklingen af et nyt husdyr: Nullermannus gigantus ssp. Midt i det hele sidder så den herlige, skønne digitale indfødte, med PC indenfor rækkevidde, iPod i hånden og mobilen til opladning.

Den indfødte kigger op og siger ”Jeg er bare så træt af jeres økocentrerede pis, I tror, at alt med en skærm er farligt…”. Lige ved at fare op i det felt, ingen rigtige forældre nogensinde befinder sig i (!) – trækker jeg vejret og tænker: Endnu en byge…

Men jeg kan se, det virkelig er noget der skal diskuteres. Så jeg finder min mentale paraply frem og står i uvejret lidt.

Kan man så coache sin teenager eller hvordan er det nu lige jeg har læst…? Da uvejret stilner af (heldigvis ikke noget skybrud, så ingen vand i kælderen denne gang) og det nøjes med at støvregne, mærker jeg, at vore respektive åndedræt nærmer sig normalen, så jeg sætter mig ned til ham og tænker, jeg må da lige høre, hvad det er han siger.

Og efter 15 minutters lyttetid har jeg styr på det – uden at læse hele verdens bøger om teenagere og frygte at ødelægge hans liv og aldrig få lov at se mine børnebørn.

En god dag for vores første teenager er:

Mine kammerater

Svømme, klatre, spille fodbold

Brætspil (digitale immigranter er velkomne)

Se nogle gode bedside cribs på denne side.

En film

Play Station

Sove med min kat

…… hvad er egentlig vigtigst for dig, spørger jeg? “Orden”, kommer det prompte! “ORDEN”, spørger jeg og lader blikket scanne rummet igen?

Hov, glemte han lige det, der piskede stormen i gang, med den der PS, han ikke måtte spille på torsdag aften..?