Tid er penge…

I denne weekend kunne jeg læse, at grunden til, at flere og flere forældre oplever konflikter, når de henter deres børn i institutionen, er krisen! Hvilken krise, tænker jeg umiddelbart og læser med stor interesse videre… Hårrejsende læsning – det er Finanskrisen!

12 råd til dig der henter barn

John Halse giver 12 bud på en god afhentning

Idet jeg satser på, at der blandt børnehave ”beboerne” en dag udklækkes en venlig sjæl, der vil passe på mig, når jeg bliver gammel, sætter jeg min lid til, at Finanskrisen snart driver over – rart, hvis bare en enkelt vokser op og får lyst til at besøge mig.

Dette indlæg er ikke lavet for at pege fingre. Jeg er en af dem, der har været i ”helvedet” og i årevis har forsøgt at få enderne til at mødes. … men uden held.

Jeg skal også med det samme sige undskyld til John Halse – du er et af de mennesker, der gør en forskel i dét univers!

Jeg bliver bare lige lidt bange, når jeg læser ”Guiden til afhentning….” Googler man sætningen ”guide til en god afhentning” kommer biler ind blandt de første. Det er altså ikke biler vi taler om, men vores guldklumper, (som arbejder parallelt, mens vi er ude at gøre en forskel i verdenen). De knokler løs på legeplads og med at holde styr på alle de voksne, de dagligt eksponeres for med deres måske 60 ”kolleger”, som har forældre, søskende, bedsteforældre – og hunde. Læg dertil en personalestab med stor udskiftning og mange andre emner, vi ikke ønsker at vide noget om).

Men hvem er de dog, de vi åbenbart skal have en guide til at bringe med hjem? De udgør næsten 97 pct. af alle børn mellem tre og fem år! (Danmarks stat. 2009).

Pyha – naturligvis skal de hentes i god tid på en god måde, for det man i barndommen nemmer, man aldrig i alderdommen glemmer! Og ønsker du og jeg ret beset, at vore børn skal huske ”dagligdagen” som stressende og konfliktfyldt? Næppe…

Så kære John Halse: Tak for den Guide, jeg kunne læse i Søndagsavisen (den gratis der kommer ind af døren.. lørdagJ) Tak for din store indsats og evnen til at få mig op af stolen!

Men 12 råd er lige i overkanten, hvis børnene skal hentes inden børnehaven lukker (måske skal den stressede og småtrippende pædagog også nå at hente sit barn?)

Hvad med at forkorte det til ”Kærlighed er tid, når man er under 1 meter høj”

Inspiration: bedside cribs her finder du en god guide.